AKTIVITAS ANTIOKSIDAN EKSTRAK DAN FRAKSI TAUCO DENGAN METODE DPPH
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Chen TR, Wei QK. Analysis of bioactive aglycone isoflavones in soybean and soybean products. Nutrition and Food Science. 2008; 36 (6) : 540-7.
Figueroa LA, Navarro LB, Vera MP, and Petricevich VL. Antioxidant Activity, Total Phenolic And Flavonoid Contents, and Cytotoxicity Evaluation of Bougainvillea Xbuttian. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences. 2014; 6 : 497-502.
Fitriani V. Bebas pilih atasi radikal bebas. 2014; Tersedia di http://www.lizaherbal.com/main/content/view/169/1 [diakses tanggal 9 September 2014].
Hassan N. The extraction of antioxidant from soybean [Thesis]. Malaysia : University College of Engineering and Technology Malaysia; 2006.
Hutriadi. Analisis Isoflavon dari Tempe dan Tauco dengan Kromatografi Cair Kinerja Tinggi (KCKT) [Skripsi]. Semarang: Universitas Diponegoro; 2001.
Pawiroharsono S. Aspek Mikrobiologi Tempe. Bunga Rampai Tempe Indonesia. Jakarta: Yayasan Tempe Indonesia; 1996.
Pawiroharsono S. Artikel. Prospek dan Manfaat Isoflavon untuk Kesehatan. Direktorat Teknologi Bioindustri, Badan Pengkajian dan Penerapan Teknologi; 2007.
Purwaningsih E. Cara Pembuatan Tahu dan Manfaat Kedelai. Bekasi: Ganeca Exact; 2007
Samruan W. Oonsivilai A. Oonsivilai R. Soybean and Fermented Soybean Extract Antioxidant Activities. World Academy of Science, Engineering, and Technology. 2012; 6: 1223-6.
Winarsi H. Antioksidan Alami dan Radikal Bebas. Ed.V. Yogyakarta: Kanisius; 2007.